2014. április 26., szombat

Patricia Krenwinkel

Patricia 1947. december 3-án született , Kaliforniában. Gyerekként és tinédzser korában önbizalomhiánnyal küzdött, részben túlsúlya, részben egy betegség miatt, ami túlzott szőrösödést okozott. Sose érezte magát vonzónak. A szülei 17 éves korában elváltak és Pat az anyjával Alabamába költözött, ahol katolikus egyetemre járt. Ám az első szemeszter után visszatért Kaliforniába és összeköltözött mostohatestvérével, a heroinfüggő Charlene-nel. 20 éves korában találkozott Charles Mansonnal, Mary Brunnerrel, és Lynette Fromme-mal, akik Charlene-nél jártak látogatóban. Manson rögtön kiszúrta magának, valószínűleg mert alacsony önbizalma miatt sebezhetőnek és manipulálhatónak tartotta. Még aznap éjjel lefektette, és azt mondta neki, gyönyörűnek találja. Patnél ez telibe talált, végre megkapta, amire mindig is vágyott, így mikor Manson felajánlotta, hogy csatlakozzon hozzájuk, azonnal velük tartott.
Patricia mindvégig a Mansonhoz leginkább ragaszkodó nők közé tartozott, egészen 1969-es bebörtönzéséig a legbelsőbb kör tagja volt. Csendes személyiség volt, sok időt töltött a „család” gyermekeinek gondozásával. Manson vízióit lelkesen hallgatta, sose kételkedett bennük, és sose rémítette meg a bűnözés. Ezért választotta ki Manson őt is a Helter Skelter beindításához. Patricia részt vett mind a Tate-, mind a LaBianca gyolkosságban.
A farmon tartott razzia után Manson elküldte Alabamába az anyjához, de ott letartóztatták, és kiadták Kaliforniának, hogy Charles Mansonnal, Susan Atkinsszel és Leslie Van Houtennel együtt álljon a bíróság elé hét rendbeli emberölésért és egy rendbeli emberölés előkészületéért. Halálra ítélték, amit a halálbüntetés eltörlése miatt életfogytiglani szabadságvesztésre cseréltek.
Ahogy börtönbe került, elszeparálta magát Mansontól, és az összes „családtag” közül ő tűnt a legbűnbánóbbnak. Börtönévei alatt kiváló magaviseletet tanúsított, diplomát szerzett, és aktívan részt vett a börtön droggal és alkohollal kapcsolatos segélyprogramjaiban, ám feltételes szabadság iránti kérelmét 13 alkalommal elutasították. Atkins halála óta ő a leghosszabb ideig börtönben lévő nő Kaliforniában.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése