2014. április 23., szerda

Charles „Tex” Watson

Tex a „Manson család” egyik központi tagja, Manson jobbkeze, színötös tanulóból vált hidegvérű gyilkossá. A Tate- és LaBianca gyilkosságokat is egyaránt ő vezette, minden egyes áldozat megölésében részt vett.
1945. december 2-án, Texasban született, innen a becenév. A gimnáziumban éltanuló és kiváló atléta volt, gyermekkora során részt vett a helyi metodista templom életében. Az egyetemen belépett egy diákszövetségbe, és a második félévben a tanulást felváltotta az alkohol és a szex. Egy Los Angeles-i út során csöppent a pszichedelikus anyagok világába, marihuána és LSD terjesztésért többször letartóztatták. A szabadságot üldözve 1967-ben oda is költözött, az egyenruhát hippi öltözetre, az alkoholt fűre cserélte. A szülei hiába kérték, hogy menjen haza és fejezze be az egyetemet, ő sokkal jobban érezte magát „főállású” hippiként. Ez idő alatt találkozott Charles Mansonnal. 

Mivel a házat, ahol akkor meghúzta magát később el kellett hagynia, nem volt hol laknia. Manson tanyájára ment, és bár nem fogadták be könnyen, egy idő után megszállottá vált, és a kolóniába költözött. A család legbelsőbb körébe kerülve, Manson megbízta Susan Atkins, Patricia Krenwinkel, és Linda Kasabian vezetésével és a gyilkosságok elkövetésével. Részt vett egy „családtag” megölésében is, akit Manson besúgónak vélt.1969-ben elhagyta a farmot és hazatért. Újra összejött egy régi barátnőjével és minimálisra szorította drogfogyasztását. Ám új élete rövid ideig tartott, November 30-án letartóztatták 7 rendbeli emberölés gyanújával. 1971. október 12-én halálra ítélték, ám a végrehajtást megúszta, mivel Kaliforniában pont eltörölték a halálbüntetést.Jelenleg is életfogytig tartó szabadságvesztését tölti. Felszentelt lelkész, házas és négy gyermek apja. Áldozatai iránt bűntudatot érez, de úgy tartja, Isten megbocsátott neki. Folyamatosan harcol feltételes szabadságáért, ám kérelmét eddig 13 alkalommal elutasították.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése