2015. április 11., szombat

Karriertanácsadás a 20-as években - legyen eltűnt Romanov hercegnő (vagy cárevics)!

Rossz anyagi körülmények között él? Elszegényedett a családja? Árvasorsra jutott, és nem tudja, miből élhetne meg? Esetleg hírnevet szeretne magának? A megoldás: lépjen fel elveszett Romanovként! Mint bizonyosan ön is hallott róla, az orosz cári család szörnyűséges kivégzésekor megmenekülhettek néhányan a gyermekek közül. Jelenleg őket keresi a világ. Ez kitűnő alkalom a jó színészi képességekkel rendelkező, hírnévre vágyó fiatalok számára! A nevét biztosan megismerik világszerte, és ha szerencsés hasonlóságot tud felmutatni valamelyik cári gyermekkel, akár egész életében garantált lesz a megélhetése.
A cárevics


A következőkre lesz szüksége: a kinézete legalább emlékeztessen a cári család valamely tagjára, illetve életkora is legyen megfelelő (nem baj, ha nem egyezik meg pontosan, egy kis smink sokat segíthet). Beszéljen anyanyelvi szinten oroszul. Ha ez nem megy, állíthatja azt, hogy szellemi sérülése (akár egy baleset) miatt elfelejtette a nyelvet. Vegye fel a cárevics vagy a nagyhercegnők valamely jellegzetes szokását! Példát vehet Eugene Nicolaievich Ivanoffról, aki igazán magasra fejlesztette ezt a művészetet: Alekszej cárevicshez hasonlóan nemcsak szívesen varrogatott, vagy vasárnaponként az egykori orosz birodalmi sereg egyenruháját viselte, hanem ráadásul vérzékenységben is szenvedett, pont, mint a cárevics! Nagyon tehetséges ifjú, kár, hogy hamar visszavonult az imposztori pályáról.


Mária nagyhercegnő és Alina nagymama 
Mindezeken felül lehetőleg tudjon minden olyan apró részletet a cári család életéről, amit rajtuk kívül kevesen ismerhettek. Például magáról a kivégzésről, mint ahogy a Dél-Afrikában élő, Alina nagymamaként ismertté vált nő tette. Az asszony fogadott unokája könyvet is írt az életéről, A Princess in the Family címmel, melyben állította, hogy nagymamája a csodával határos módon megmenekült Mária nagyhercegnő. Alina állítása szerint félt a lelepleződéstől, ezért menekült az afrikai országba, és igyekezett nem felfedni  a „kilétét”. Az kétségtelen, hogy rendkívül hasonlított Máriára, ennek köszönhette a szerep sikerét. Ügyes lépés volt az unoka részéről a könyv kiadása, jól jövedelmező bevételi forrás lehet minden, a pályára lépő próbálkozó számára. Az emberek imádják ezeket a történeteket.


Anasztzia nagyhercegnő és Anna Anderson 
Végül, ne feledkezzünk el arról a személyről, akiről senki sem tudja eldönteni, ki lehet: tehetséges színésznő, nagy fantáziával bíró bolond, vagy maga Anasztázia hercegnő? A lány, akit az egész világ ismer: Anna Anderson. Legjobb tudásunk, és befolyásos személyek állítása szerint ő valóban az lehet, akinek mondja magát. Hihetetlen módon túlélte a kivégzést, és egy német elmegyógyintézetben bukkantak rá. Nagyon sokat jelent ő mindenkinek, aki cári gyermekeket szeretne eljátszani: ugyanis ha ő él, és itt van köztünk, a többiek miért ne menekülhettek volna meg? Anna Anderson maga hitelt ad a többieknek (kivéve persze azokat, akik Anasztáziának vallják magukat).  Ezért hát meg kell őt becsülni, ha pedig mégsem lenne igaz, és egy az imposztorok közül, akkor tisztelje mindenki, hiszen még senki nem volt képes éveken keresztül megtéveszteni ezzel százezreket. Mondhatni, lehetetlen lenne…



Nádas Krisztina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése