2012. december 31., hétfő

Ezek vagyunk mi! - Berecz Sándor

Berecz Sándor
(rajongóknak Alexander von Berecz)



Kedvenc...

...szín: Mélytengerkék

...film: Amélie csodálatos élete

...könyv: Nincs kedvenc/nem volt még könyv, amit kétszer olvastam volna. Inkább nagyon jó olvasmányélményeim vannak, de arról máskor. :)

...idézet:  Nem tudok semmit, de rendületlenül hiszem, hogy a kegyetlen csodák ideje nem múlt el." (Stanislaw Lem: Solaris)



1. Miért jelentkeztél a perjátszó körbe?


Anno egyik instruktorom ajánlotta Gólyatáborban (aki maga is PK-s volt), és elég jó mulatságnak tűnt, hát jelentkeztem. Azóta változott a véleményem, mert valóban jó mulatság, nem csak annak tűnik. :D



2. Ilyennek képzelted a perjátszó kört? Ha nem, miért nem? 


Mint az egyik régi róka, régóta látom a PK-t, és azt kell mondjam, hogy az elején voltak "illúzióim", hogy milyen lehet, de az évek során egyre jobban összerázódott a csapat, és mára valóban olyan lett, amilyennek az elején elképzeltem. :)


3. Melyik szerep volt a kedvenced? Ki az, akit szívesen eljátszanál? 


Alhponse Capone. :) Egy négert vagy ázsiait szívesen alakítanék...


4. ...és melyik előadás volt a kedvenced?


 Az Al Capone akta, színészileg ott kellett a legtöbbet dolgozni a karakteremen.

"Itt vér fog folyni..."

5. Idézz fel egy kedves emléket (vicces, megható pillanatot, emlékezetes bakit) egy előadással kapcsolatban! 


A Fráter per pécsi előadásán történt, hogy az egyik jelenetben, ahol Ferdinánd király a tanácsadóival beszélt, Helgának be kellett mennie, mint követ, és az írnoknak szavába vágni. Ennek ellenére a színfalak mögött kellemesen beszélgettünk, mire hirtelen (kb 1-2 perccel azután, hogy be kellett volna mennie) Helgának hirtelen felcsillan a szeme: "Én most jövök, nem?", és beviharzott a színpadon addig tanácstalanul állók közé.


6. Honnan merítesz inspirációt egy-egy karakter megformálásához? 


Próbálok minden alkalommal utánaolvasni, hogy milyen személyiség lehetett az adott szereplő, majd az eddigi könyv, film, színház és zenei élményeimből összehozni valamit. Aztán vagy sikerül, vagy nem. 


7. Ha lenne bakancslistád, mi lenne az első három pont rajta? 


Van bakancslistám, de folyamatosan változik teljesítés sorrendjében. Jelenleg: 1. éjjel, holdfényben, hóesésben megcsókolni a világ legszebb nőjét ;) 2. vodkázni Szentpéterváron 3. leborotválni Szedlák Levente fejét... :)

8. Mik a terveid jogászként? / Mint végzett jogász, hogy látod, mit adott neked a perjátszó kör? 

 Egyetem utánra egyelőre tervezni sem merek. :D Amit a PK adott: a személyiségemhez sokat hozzátett, nincs lámpalázam, vizsgadrukkom, és sokkal jobban teljesítek bármilyen szokatlan szituációban, mit korábban. A legemlékezetesebb az volt, amikor egyik szóbeli vizsgán sikerült annyira határozottan elmondanom az egyik témakörnél a tételhez tartozó csoportosításokat, hogy az épp vizsgáztató tanárt is elbizonytalanítottam, és mielőtt ismét rákérdezett volna, azért a tankönyvben leellenőrizte. :) 


9. Kiknek ajánlod a perjátszó kört? 


Ilyenkor jön a sztenderd szöveg: "Mindenkinek, aki szereti."


10. Ha egy rajongód meg akarna lepni valamivel, minek örülnél? :) 


Ha van rajongóm, akkor annak, ha rám köszönne, és elbeszélgetne velem 15 percet. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése