2014. április 22., kedd

Catherine Share „Gypsy”

Catherine Share, az egyik „manson lány” Párizsban született 1942. december 10. –én, élettörténete cseppet sem mondható mindennapinak…
A kis Catherine szülei a második világháború alatt öngyilkosságot követtek el, amikor a kislány csupán kétéves volt. Édesapja még halála előtt egy francia ügyvéd segítségével szerencsésen kimenekítette őt Európából és egy szerető amerikai család örökbe fogadta. Gyermekkora egészen addig gondtalannak mondható, amíg szeretett nevelőanyjánál nem diagnosztizáltak rákot, amely okán a nő végül az öngyilkosságba menekült. Gypsy ekkor 16 éves volt. A tragédia után évekig gondoskodott világtalan nevelőapjáról.
Catherine Share egy pornófilm forgatásán megismert fiatal zenészen, Bobby Beausoleil-in keresztül került kapcsolatba Charles Manson-nal. A „Gypsy” becenevet is a Manson- család tagjaitól kapta, miután csatlakozott a kommunához. Később több lányt „toborzott” a farmra, neki köszönhetően került kapcsolatba Manson például Linda Kasabian-nal, a későbbi koronatanúval és Leslie Van Houten-nel, a gyilkosságok egyik résztvevőjével. Bár Gypsy nem vett részt a Tate-LaBianca gyilkosságokban, a család egyik tagja, a később tanúként megidézett Barbara Hoyt ellen pár társával gyilkossági kísérletet követett el egy LSD-s hamburger segítségével. Erre a lépésre azért volt szükség, hogy a hölgy ne tudjon Mr. Manson ellen vallani.
Gypsy a többi "Manson-lányhoz" hasonlóan fanatikusan rajongott Charles Manson-ért, olyan mértékben, hogy a férfi letartóztatása után több szimpatizánssal tervbe vették egy 747 Jumbo Jet repülőgép eltérítését. Tervük szerint minden órában addig folyt volna az öldöklés, amíg a Mansont és a fogvatartott mason lányokat börtönükből ki nem engedik.
Napjainkban, 72 évesen mintaszerű családi életet él és könyvet ír vad fiatalságáról.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése